ANKARA / KIZILCAHAMAM - Güvem İlkokulu

Okul Tarihçesi

Okul Tarihçemiz

Güvem İlköğretim Okulu ilk kez 1937 yılında "Gövem Köyü İlkokulu Başöğretmenliği" adı ile bugünkü caminin güneyinde geçici bir binada göreve başlamıştır.

Binanın yetersizliği nedeniyle 1947'de halen mevcut olmayan binada eğitim-öğretime başlamıştır.

Bu binanın da ihtiyacı karşılamaması ve ortaokul ihtiyacı belirmesi üzerine 1985 yılında inşaatına başlanan ve aynı yıl biten yeni binada, 1986-1987 öğretim yılında ilkokul ve ortaokul müdürlükleri ayrı olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

1993-1994 öğretim yılında ilköğretim okulu haline dönüştürülmüştür.

2002 yılında yapılan 3 derslikli ek bina ile kaloriferli hale dönüştürülerek, kütüphane, fen laboratuarı, revir, arşiv, TV. Odası, Çok Amaçlı Salon gibi birimler oluşturularak gerekli donanımları yapılmıştır.

Okulumuz Güvem Köyü girişinde Kızılcahamam-Çerkeş yolu kenarında, İlçe Merkezine 18 Ankara’ya 110 Km mesafede bulunmaktadır.

2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesi ile okulumuz Güvem İlkokulu ve Güvem Ortaokulu olarak isimleri belirlenmiştir. Ancak öğrenci sayısı ve bina durumu sebebi ile iki okul aynı binada tek Müdür ve Müdür Yardımcısı ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Okulumuz halen Merkez Taşımalı Temel Eğitim Okulu statüsünde çevre 18 köyden gelen öğrencilerle eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Yayın: 17.08.2023 - Güncelleme: 17.08.2023 12:29 - Görüntülenme: 75